Over ons

Welkom op de website van Al Ummah
Wij zijn een 'gewone' Nederlandse basisschool op islamitische grondslag, waar we goed onderwijs bieden. Onze school is onderdeel van de Stichting SIMON en u kunt ons vinden in de Javastraat 6 in Enschede. Wij geven onderwijs aan meer dan 180 kinderen in een oud, rustiek gebouw uit 1905. Ons schoolgebouw is al meer dan 100 jaar oud maar van binnen modern. Het onderwijs is eigentijds en de kinderen staan bij ons centraal. Voor ons vormt de islamitische grondslag de basis van ons onderwijs. Wij werken met een enthousiast team, dat er alles aan doet om de leerlingen te laten Worden wie je bent. Dit is ook het centrale thema van alle SIMON-scholen.

Kwaliteit
Al-Ummah staat voor kwaliteit van het onderwijs in een veilige en vertrouwde omgeving, dat afgestemd is op de mogelijkheden van het individuele kind. Uitgangspunt van ons onderwijs is Worden wie je bent.

Daarbij maken wij gebruik van eigentijdse methodes, materialen werkwijzen. Wij werken vanuit de leervraag van het individuele kind en zetten ons aanbod in op zijn/haar niveau en manier van denken.

De resultaten die de kinderen behalen, worden zorgvuldig bijgehouden en geanalyseerd. Hierop wordt een passend onderwijsaanbod afgestemd. Naast voldoende aandacht voor de leervakken is de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen voor ons heel belangrijk. Pas als een kind zich op z'n gemak voelt, zal hij tot optimaal leren kunnen komen.

Onderwijs
Wij krijgen regelmatig vragen wat voor soort school wij zijn, welke taal er bij ons gesproken wordt en of wij wel goede lesmethoden gebruiken. Dit geeft aan dat er nog veel onbekendheid is rond onze scholen. Een andere belangrijke vraag is of de kinderen op onze school wel voldoende leren

Al Ummah is een gewone Nederlandse basisschool. Dit betekent dat wij net als veel andere basisscholen in Nederland gebruik maken van moderne Nederlandstalige onderwijsmethodes. Door onze brede ervaring met kinderen met een taalachterstand ligt onze kennis en ervaring ook met name op het gebied van taalontwikkeling bij kinderen.

De onderwijsresultaten zijn op niveau. Wij brengen jaarlijks in onze schoolkalender aan ouders verslag uit van de leeropbrengsten van het voorgaande jaar.